DRAMATIČNI PRIZORI NAKON RAZORNOG NEVREMENA U HRVATSKOJ: Putevi POPLAVLJENI, kuće UNIŠTENE - neviđeni HAOS (VIDEO)
Prizori nakon nevremena u Hrvatskoj, Foto: Printscreen/ Facebook

JEZIVO

DRAMATIČNI PRIZORI NAKON RAZORNOG NEVREMENA U HRVATSKOJ: Putevi POPLAVLJENI, kuće UNIŠTENE - neviđeni HAOS (VIDEO)

Jak grad naneo je ogromnu materijalnu štetu i potpuno uništio useve, kao i plastenike, automobile, pa čak i krovove i fasade

Objavljeno:

Razorno nevreme pogodilo je u ponedeljak istočnu Hrvatsku i zagrebačku regiju.

Jak grad naneo je ogromnu materijalnu štetu i potpuno uništio useve, kao i plastenike, automobile, pa čak i krovove i fasade. Neka od mesta koja su najteže stradala su Bošnjaci kod Županje, gde je padao grad veličine teniske loptice, ali i okolina Kutine.

Andrija Juzbašić, načelnik opštine Bošnjaci, kaže da je iza njega neprospavana noć.

- Na nogama sam od 5 ujutru. Katastrofa. Obim štete je ogroman. Nema kuće, nema fasade koja nije uništena. Led veličine teniske loptice padao je pola sata. U 7 časova stiže delegacija župana. Zvali su i premijera, potpredsednika Vlade, ministra Vučkovića."

Sinoć je došlo i do manjeg požara na instalacijama, ali je brzo ugašen. Struje sada ima samo u centru grada, a kiša i dalje pada.

Angažovaće se i vojska

Sada su najpotrebnije isušivači i crep, kaže Juzbašić i dodaje da će najverovatnije morati da se angažuje vojska, a najteže će biti u staračkim domaćinstvima.

Na području Ludbrja oluja je uništila sve pred sobom, a od zapada Slavonskog Broda do Nove Gradiške ima oštećenih automobila i krovova kuća.

Meštani Županje kažu da se to već dešava iz godine u godinu.

– Uništeno je sve, uništena su nam kola, uništen nam je voćnjak, uništene su nam njive, uništene su nam bašte. Ne znam šta više da kažem, ovo više nema smisla, hoće li nam neko pomoći, ko će moći da namiri te štete, kako ćemo živeti, rekla je Vesna Gurov.

Tokom ponedeljka uveče zagrebačko područje zahvatilo je jako nevreme praćeno kišom i vetrom. Za samo nekoliko minuta pala je ogromna količina kiše, vetar je lomio granje i rušio drveće, a vatrogasci su imali pune ruke posla. Zagrebački županijski centar 112 primio je čak 200 poziva građana koji su zatražili intervenciju hitne pomoći.

Posle nevremena zapalila se i zgrada u okviru KBC Rebro. Reč je o drvenom objektu koji je napušten, u požaru nema povređenih i srećom brzo je ugašen.

Zbog jake kiše poplavljeni su brojni putevi, a portal Neverin je na svojoj Fejsbuk stranici objavio snimak snimljen na raskrsnici Selske i Zagrebačke koja je potpuno pod vodom.

Superćelija, rotirajući vrtlog unutar oblaka, nastala je tokom grmljavine koja je zahvatila područje Vukovara i okoline.

Bonus video:

01:00

Saobraćaj tokom nevremena

(Espreso/ Jutarnji.hr/ Prenela: T.M.)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.